TERMÉSZETES BŐRÁPOLÁS

Amikor megálmodtam a HappySkint és elkezdtük gyártani a termékeinket, tudtuk, hogy nem lesz könnyű felhívni a figyelmet a természetes bőrápolás fontosságára. Orvos, természetgyógyász anyukám, Dr. Forrai Márta szakmai tudása nagy segítségemre volt.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mennyi mérget raktároznak el a fürdőszobájukban, ezért nem akarnak változtatni. Megmondom őszintén: hiszem, hogy most, hogy itt vagy ezen az oldalon, és olvasod ezeket a sorokat, úgy érzed, hogy szeretnél változtatni és fogékony vagy a változásra. Szerintem az egészséges bőrápolás is egyfajta kultúra, életmód, amit az ember választ. Mert (most) van választásod.

Nekem csecsemőkoromban volt egy betegségem, amit megsínylett a testem. Ronda, makacs ekcémám lett. Folyamatosan hordtak orvosokhoz, természetgyógyászokhoz, de áttörést mégsem sikerült elérni az ekcémám gyógyításában. Életmódot változtattam tini koromban, s ez még most is tart, egyre szenvedélyesebb vagyok. Nagyon sok kozmetikumot, gyógykrémet és mindent magamra kentem, hogy meggyógyuljak a hosszú évek során. Sokat tanultam, sokat tapasztaltam és nagyon sok szakirodalmat olvastam a natúrkozmetikumokkal kapcsolatban. Három diplomát szereztem, de pályaelhagyó lettem. Elhatároztam, hogy majd én készítek igazi, megalkuvásmentes natúrkozmetikumot, amely megfelel minden elvárásnak. Így született meg a HappySkin brand. Amivel már több mint 10 éve vagyunk a piacon. Szeretem a különleges, hungarikumnak számító alapanyagokat, előszeretettel használom azokat. Egyre fontosabbnak tartom, hogy megnézzük mit kenünk magunkra, mit eszünk és hogy élünk. Ez a mi választásunk. Tegyél meg te is mindent magadért és a családodért!

Tudtad, hogy a bőröd a legnagyobb szerved? Egy felnőtt ember bőrének felülete átlagosan 1,5-1,8m², tömege meghaladja a 10kg-ot is. A teljes testtömegünk 10-12%-a.  Kérlek, engedd meg, hogy megosszak Veled néhány megdöbbentő, de sajnos igaz tényt, amelyet már 1988-ban megállapítottak. Számos kozmetikumot teszteltek, és azt találták, hogy a leggyakoribb hatóanyagok között:

erősen mérgező
0
meddőséghez vezethet
0
biológiai elváltozásokat okozhat
0
daganatot okozhat
0
bőr- és szemirritációt okozhat
0

Ez 1988-ban volt. Szerinted a lista rövidebb vagy hosszabb lett azóta?

Nem akarlak megijeszteni, de fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmedet azokra a dolgokra, amelyeket a bőrödre kensz, anélkül, hogy tudtál volna róla. Hajlamosak vagyunk megvásárolni és újravásárolni az évek során “megbízhatónak” tartott termékeinket, mert ha eddig semmilyen látható problémát nem okoztak, akkor a jövőben miért is lenne velük gond? Sajnos a legtöbb szintetikus termék az évek során fejti ki nem várt hatását. Rövid távon remek eredményeket ígérnek, de nem tudunk a hosszú távú következményekről. A natúrkozmetikumok esetében ennek az ellenkezője igaz. Általánosságban elmondható, hogy rövid távon nincsenek kimagasló hatások, de ha a bőr megszokja a természet kincseit, akkor viszonozza a szívességet, és csodálatos, hosszan tartó eredményeket érhetsz el, kockázatok nélkül.

Ezért azt javasoljuk, szánj időt arra, hogy az interneten megkeresd a fürdőszobád polcán lévő tusfürdő, arckrém, sampon, tonik összetevőit. Ne higgy senkinek, nekem sem. Csak olvasd el az összetevőit a kozmetikumaidnak és mindent érteni fogsz. Meglepetés fog érni, de lehet, hogy sajnos nem kellemes. A szintetikus kozmetikai termékek eltarthatósága általában 5 év. Ez a tény önmagában is elgondolkodtató, nem? 5 év. A mesterséges vegyszerek, amelyek elpusztítják az összes élő mikrobát, megőrizve a terméket 5 évig, ugyanazok a vegyszerek, amelyek naponta többször is érintkeznek a bőröddel. El kell gondolkodnunk rajta, hogy vajon ezek milyen hatással vannak az élő emberi sejtekre…

Még velem vagy? Olvass tovább…

A sejtkárosító hatások gyakran nem azonnal, hanem sok év múlva jelentkeznek különféle, súlyosabb testi tünetek formájában. Íme néhány módja annak, hogy megtaláld a parabéneket az INCI-ben: Methyl Paraben, Propyl Paraben, Ethyl Paraben, Butyl Paraben, Sodium Methyl Paraben, Sodium Propyl Paraben, Sodium Ethyl Paraben, Isobutil Paraben… A natúrkozmetikumokban található természetes fizikai és kémiai tartósítószerek drágábbak, és nem annyira tartósak, mint szintetikus társaik, de nem okoznak allergiát, illetve ami a legfontosabb, hogy évek, évtizedes használat után sincs semmilyen káros hatásuk.

Ne felejtsd el:

A tudatos vásárlásba fektetett plusz időt és energiát a legértékesebb kincsed: az egészséged fogja értékelni.

A természetes bőrápolásnak számos hosszútávú előnye van. Bőrünk számos környezeti hatásnak van kitéve. A természetes összetevők segítenek fenntartani az egyensúlyt, ugyanakkor pozitívan hatnak a bőr működésére. Hagyj időt a bőrödnek, hogy megszokja a természetes összetevőket.

NATÚRKOZMETIKUMOK

Mik azok a natúrkozmetikumok?

A natúrkozmetikumok olyan bőrápoló termékek, amelyek főként növényi eredetű összetevőket tartalmaznak, de esetenként állati eredetű összetevőket is tartalmazhatnak (pl. méhviasz, lanolin). A növényi olajok, zsírok és növényi kivonatok támogatják a bőr természetes funkcióit és segítik annak védő feladatát. Nem tömítik el a pórusokat, segítik a bőr regenerálódását és rugalmasságának megőrzését. Nem nevezhető natúrkozmetikumnak az a termék, amely a kőolajszármazékok és más szintetikus anyagok mellett csak néhány természetes összetevőt tartalmaz.

A natúrkozmetikumok használata kevesebb irritációt, ritkább kiszáradást, viszketést, allergiás reakciókat, gyulladásokat eredményeznek, és sok esetben enyhíthetik a meglévő problémákat. Természetesen az allergiás reakció sem zárható ki teljesen, hiszen az egyéni érzékenység, például a fahéj érzékenység is közre játszhat. A natúrkozmetikumok tartalmazhatnak vegyi úton előállított összetevőket is, de ezek teljesen ártalmatlanok. Ezen anyagok egy részét a költséghatékonyság miatt vegyi úton állítják elő, mivel a természetből való kinyerésük aránytalanul költséges lenne. Más vegyszerek helyettesítik az egyébként csak elhullott állatokból nyerhető anyagokat, például a cetil-alkoholt. Ezért ezeknek az anyagoknak csak vegyi úton előállított változatai lehetnek jelen a natúrkozmetikumokban.

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A NATÚRKOZMETIKUMOK HASZNÁLATÁNAK?

Ápold bőröd a természet kincseivel, hogy megőrizze egészségét és természetes szépségét!

A natúr termékek nem csupán egy újabb divatirányzat, amely jövőre megszűnik, hanem egyre nagyobb jelentőséget kapnak a világpiacon. A natúrkozmetikumoknak jótékony tulajdonságaik miatt minden fürdőszobai szekrényben jelen kell lenniük. Ez azt jelenti, hogy a tiedben is!

MIÉRT ÉPPEN A HAPPYSKIN NATÚRKOZMETIKUMOK?

Természetes és bio összetevőket használunk: Hidegen sajtolt bio olajokat, bio vajakat, különleges bio virágvizeket, kiegészítve csak a BDIH által jóváhagyott listán szereplő természetes összetevőkkel. Emellett termékeink nem tartalmaznak mesterséges tartósítószert, színezéket vagy illatanyagot, valamint, SLS-, kőolaj-, fluor-, GMO-, alumínium-mentesek, és nem tartalmaznak elhullott állatokból származó összetevőket. FIGYELEM! Az általunk használt parfümök NATURAL parfümök és az általunk használt tartósítószerek is megfelelnek a BDIH szigorú követelményeinek. Ez nem ígéret, hanem garancia.

VEGÁN TERMÉKEK:

Termékeink több mint 90%-a vegán, ami azt jelenti, hogy semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaznak, így a vegán életmódot követők is válogathatnak termékkínálatunkból. Állati glicerin helyett növényi glicerint használunk, és nem használunk genetikailag módosított összetevőket sem. Ez azt is jelenti, hogy nem használunk elejtett állatokból kivont összetevőket.

PREMIUM MINŐSÉGI KOZMETIKUMOKAT KÍNÁLUNK:

Termékeinket úgy alakítottuk ki, hogy kiváló minőséget kínáljanak elfogadható áron, rendkívül hatékony természetes összetevők felhasználásával. A klinikailag tesztelt hatóanyagok mellett a magyarországi, hungarikum összetevőket is előnyben részesítjük.

NEM KÍSÉRLETEZÜNK ÁLLATOKON:

Meggyőződésünk, hogy állatkísérletek nélkül is lehet kiváló natúrkozmetikumokat készíteni. Büszkén jelentjük be, hogy megkaptuk a PETA tanúsítványt, ezért keresd termékeinken a Cruelty Free logót!

Nem vegán termékeink méhviaszt tartalmaznak. Ha egy termék vegán, akkor a termék adatlapján piktogrammal látjuk el.

0
KOSÁR
  • No products in the cart.